wtorek, 22 maja 2007

Kalejdoskop Śląski


Jak co wtorek, środę i czwartek tak od dzisiaj w 3 kolejnych wydaniach rzecz o śląskiej sztuce kulinarnej.
Rozmawiamy wokół Śląskiego Stołu Kuchennego, z Krystianem Myszkom "Pod Ratuszem" w Mysłowicach.
Zupy mogą być danim głównym lub przystawką, zwykły bulion może dodać nam siły w niepogodę czy po sporym wysiłku, dodając makaron mamy zupkę z torebki która zbyt często gości w naszym miejscu pracy, tzw "gorący kubek".
Najlepsze są jednak te które możemy sobie sporządzić z warzyw z przydomowego ogródka, działki albo wręcz balkonowej doniczki. Czasami wystarczy szczypta zielonej pietruszki, cebulka czy mięta żeby nadać nowy wymiar zupce którą codziennie pijemy zbyt szybko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty