
Jak co wtorek, środę i czwartek tak od dzisiaj w 3 kolejnych wydaniach rzecz o śląskiej sztuce kulinarnej.
Rozmawiamy wokół Śląskiego Stołu Kuchennego, z Krystianem Myszkom "Pod Ratuszem" w Mysłowicach.
Zupy mogą być danim głównym lub przystawką, zwykły bulion może dodać nam siły w niepogodę czy po sporym wysiłku, dodając makaron mamy zupkę z torebki która zbyt często gości w naszym miejscu pracy, tzw "gorący kubek".
Najlepsze są jednak te które możemy sobie sporządzić z warzyw z przydomowego ogródka, działki albo wręcz balkonowej doniczki. Czasami wystarczy szczypta zielonej pietruszki, cebulka czy mięta żeby nadać nowy wymiar zupce którą codziennie pijemy zbyt szybko.
Zupy mogą być danim głównym lub przystawką, zwykły bulion może dodać nam siły w niepogodę czy po sporym wysiłku, dodając makaron mamy zupkę z torebki która zbyt często gości w naszym miejscu pracy, tzw "gorący kubek".
Najlepsze są jednak te które możemy sobie sporządzić z warzyw z przydomowego ogródka, działki albo wręcz balkonowej doniczki. Czasami wystarczy szczypta zielonej pietruszki, cebulka czy mięta żeby nadać nowy wymiar zupce którą codziennie pijemy zbyt szybko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz